Aviko - Poperinge (BE)

De realisatie van de moderne nieuwe fabriek voor Aviko in Poperinge was een enorme opdracht. Aviko is één van Europa's grootste producenten van diverse aardappelproducten. De nieuwe site op de industriezone Sappenleen in Poperinge zal diepgevroren frieten en aardappelvlokken produceren voor markten in West Europa, Azië en Zuid-Amerika. 

De typische eigenschappen van een hoogbouwvrieshuis en de krappe timing van het bouwproject waren de belangrijkste uitdaging. Dit grootschalige project omvat onder meer een 40 meter hoog vrieshuis, een verwerkingsstation van afvalwater, de fabriek, een was- en sorteerfaciliteit en de productiehal voor frieten.

Voor de levering en montage van de sandwichpanelen heeft hoofdaannemer Alheembouw n.v. wederom beroep gedaan op de expertise van Isocab Construct.
Voor het totale project werden ongeveer 40.000 m² sandwichpanelen geleverd en geplaatst door Isocab Construct.

 

Isocab Construct is een betrouwbare partner voor Alheembouw. Zeker in de diepvriesindustrie waar we beide de knowhow hebben om projecten tot een goed einde te brengen. Er werd opnieuw voor de nodige flexibiliteit gezorgd, wat nodig is bij projecten van die grootte.

Marijn Bentein, Alheembouw n.v.

De 40 meter hoge constructie, met constante binnentemperatuur van -20°C, werd bekleed met 22.000 m² sandwichpanelen. Daarnaast stond Isocab Construct in voor het leveren en plaatsen van de vloerisolatie, de dakdichting en de dieprvriesdraai- en schuifdeuren. 

De sandwichpanelen in de productiehal alsook in de was- en sorteerruimte werden uitgevoerd in roestvrij staal. 
Hiervoor werden 13.000 m² sandwichpanelen (voor plafond en wanden) + brandwanden geleverd en geplaatst.

Als laatste werden ook de verpakking- en expeditieruimte voorzien van ongeveer 3.700 m² sandwichpanelen.

 

Onze klanten