PERSBERICHT

08.09.2023

Cold Care Group en  Isocab Construct gaan samen verder, waardoor de onbetwiste West-Europese marktleider voor de bouw van geconditioneerde ruimtes ontstaat.

Apeldoorn Nederland / Ingelmunster België, 07 september 2023 – Cold Care Group, een houdstermaatschappij gesteund door NewPort Capital, kondigt vandaag de overname aan van 100% van de aandelen van Cegal Invest BV en haar volledige dochterondernemingen IC-Construct BV, Isocab Construct BVBA en Hosa NV, allen gevestigd in België, evenals Isocab Construct SAS en Isocab Construct Clean-room SAS (33%), beide gevestigd in Frankrijk (hierna gezamenlijk “Isocab-Construct” genoemd). Met deze overname combineert de Cold Care Group twee reeds lang bestaande industriële groepen in de bouw van geconditioneerde commerciële en industriële gebouwen. Door de transactie ontstaat de onbetwiste marktleider in de gespecialiseerde niche van geïsoleerde modulaire constructies van koel- en klimaat gestuurde oplossingen in de Benelux met een groeiende aanwezigheid in West-Europa.

Pierre Castelein, voormalig eigenaar en Algemeen Directeur van Isocab-Construct zegt: "Vanaf het eerste moment dat wij de gesprekken begonnen met de Cold Care Group en NewPort Capital voelden we een zeer sterke culturele match. Onderdeel worden van deze groep biedt Isocab-Construct verdere groeimogelijkheden en ik kijk ernaar uit om samen nieuwe marktkansen te ontginnen en synergiën verder te ontwikkelen.” Pierre continueert de dagelijkse leiding van Isocab-Construct en zal samen met zijn broer Mathieu toetreden als significante aandeelhouders in de Cold Care Group.

Ben Claaszen, CEO van de Cold Care Group licht toe: “voor mij is het een historisch moment om de bestaande Cold Care Group en Isocab-Construct samen te brengen onder één paraplu. Als Cold Care Group streven we ernaar de groeistrategie van onze groep te versnellen en ik kijk ernaar uit om samen met Pierre en zijn team te werken aan het verder uitbouwen van de sterke platforms die zijn opgebouwd in bijna 200 jaar gecombineerde geschiedenis. Gezamenlijk zullen we de activiteiten verder uitbreiden naar andere branches dan alleen voeding, waaronder de farmaceutische sector, de gezondheidszorg en clean-rooms, en streven we ernaar de activiteiten internationaal te laten groeien.

De uitbreiding van de Cold Care Group markeert een belangrijke stap in de consolidatie-strategie van NewPort en volgt op de voorgaande investeringen in de Cold Care Group, die in april 2021 werd opgericht.  “We zien een enorm groeipotentieel in deze industrie en zijn erg enthousiast om de capaciteiten van beide groepen te kunnen verenigen. Beiden staan bekend ​​als leiders in het ontwikkelen en bouwen van de meest geavanceerde, volledig geautomatiseerde faciliteiten in de sector. Wij zijn ook erg verheugd om aan te kondigen dat Jacques Castelein, oprichter en voormalig eigenaar van Isocab-Construct, aan boord zal komen als ons nieuwe lid van de Raad van Commissarissen. Jacques brengt een schat aan ervaring mee naar de RVC, die ons senior team zal helpen en begeleiden bij haar verdere groeiambities”, aldus Melvin Sie, voorzitter van de Raad van Commissarissen en partner bij NewPort.

Han Reinders, commissaris van Cold Care Group en voormalig algemeen directeur van K.I.M. merkt op: “de relatie met de familie Castelein gaat al terug tot de tijd dat mijn vader in de zaak zat. Isocab-Construct is een gerespecteerde en hoog aangeschreven branchegenoot. Omdat ze nu deel uitmaken van onze groep, is de cirkel voor mij rond.

Gezamenlijk installeren de bestaande Cold Care Group-leden en Isocab-Construct ruim 1,1 miljoen m2 geïsoleerde sandwichpanelen per jaar, waardoor het de grootste individuele gebruiker van deze materialen in West-Europa is. Met in totaal zo'n 300 eigen medewerkers is de Cold Care Group bovendien één van de grotere gespecialiseerde bouwbedrijven in de Benelux, die jaarlijks ruim 1250 projecten uitvoert.

 

 

Over Cold Care Group.

Cold Care Group, sinds 2021 gevestigd in Apeldoorn, is de houdstermaatschappij boven de belangrijkste Nederlandse spelers Koel Isolatie Maatschappij Nederland BV (“K.I.M.”), Roma Nederland BV (“ROMA”), De IJzeren Man BV (“DIJM”) en Stinstra (Projecten BV) (“STINSTRA”), allen gespecialiseerd in modulair geïsoleerd bouwen. Het bedrijf bouwt, koel- en vrieshuizen en andere geklimatiseerde opslagmogelijkheden voor de food-, farma-, transport- en logistieke sector. Zie ook www.coldcaregroup.nl

Over Isocab Construct

Isocab-Construct, gestart met de montage van panelen in 1973 en met hoofdkantoor in Ingelmunster, ontwerpt, modelleert en installeert sandwichisolatiepanelen van topkwaliteit voor geconditioneerde commerciële en industriële gebouwen, evenals clean-rooms voor farmaceutische en batterijfabrieken. Verder plaatst het bedrijf industriële geïsoleerde deuren en beschikt het over een eigen service-onderhoudsafdeling. Zie ook: www.isocabconstruct.be

Onze klanten