Nieuwe opslagplaats voor Clarebout Potatoes nv.

11.08.2020

Wederzijds vertrouwen

Clarebout Potatoes nv, één van de belangrijkste producenten wereldwijd van diepvries aardappelproducten voor private labels, kent de laatste jaren een sterke groei. Het bedrijf blijft investeren om deze groei de kapitaliseren en zoekt naar manieren om te innoveren. 
Na eerdere succesvolle samenwerkingen zoals bijvoorbeeld voor de nieuwe aardappelverwerkingsfabriek in Frameries (2019) en de productielocaties in Vlaanderen (Nieuwkerke en Waasten), heeft Clarebout opnieuw gekozen voor Isocab Construct. Dit maal voor het plaatsen van een nieuwe opslagplaats in Diksmuide. 

Onze expertise binnen de sector is van groot belang om te kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten. Specifiek voor dit project moesten we op zoek naar een manier om rookluiken/koepels te plaatsen op het dak van de opslagplaats. De rookluiken moeten conform  de EN12101-2 zijn en mogen geen daglicht laten doorkomen. Daarnaast was de grootste uitdaging om op zoek te gaan naar een oplossing die ook geen condens zou veroorzaken. 

Zaakvoerders Jean Glorieux (Skylux) en Pierre Castelein (Isocab Construct)

Zaakvoerders Jean Glorieux  (Skylux)  en Pierre Castelein  (Isocab Construct)

Samenwerking met Skylux

Voor het vinden van een oplossing op maat van onze klant Clarebout, hebben we de koepel-expert Skylux aangesproken. Skylux, Belgisch marktleider als producent en distributeur van een uitgebreid assortiment kunststofproducten voor de bouwsector en doe-het-zelf zaken, zoals o.a. lichtkoepels en dakvensters. Werderom een west-Vlaamse, familiale onderneming die sinds haar oprichting in 1965 een permanente groei gekend heeft. 

Geen evidente opdracht, maar desondanks de uitdagingen heeft Skylux de rookluiken geleverd conform de EN12101-2 die geen transparant daglicht element bevatten, maar een sandwichplaat (Pergotop) met daarbovenop een koepel voor de waterafvoer. Omdat condens-risico hier erg belangrijk was, heeft Skylux een aantal berekeningen laten doen bij het gespecialiseerde SHR in Nederland om er 100% zeker van te zijn dat er geen condens vorming mogelijk is op de binnenzijde en het luik. Condens druppels op de opgeslagen aardappelen zouden namelijk nefast zijn voor de bewaring ervan. 

 

Onze klanten