Een nieuwe samenwerking met Agristo

03.06.2022

 

Agristo is sinds 1986 uitgegroeid tot een wereldspeler in de ontwikkeling en productie van diepgevroren aardappelproducten. Deze West-Vlaamse onderneming heeft naast haar hoofdzetel in Wielsbeke, verschillende productievestigingen in Harelbeke,  Nazareth en sinds 2001 in Tilburg (Nederland). 

 

Op hoogte bouwen

Om de verdere groei en de stijgende vraag blijvend te ondersteunen wordt er geïnvesteerd in de bouw van een nieuw vrieshuis met aanpalend expeditie gebouw. 
Met een hoogte van maar liefst 48 meter, wordt dit het hoogste vrieshuis van de Benelux. Doordat de beschikbare ruimte op veel bedrijventerreinen steeds beperkter wordt, zien we opslaggebouwen steeds meer de hoogte in gaan. In combinatie met de totale grondoppervlakte van bijna 7.000 m² zal met de bouw van het nieuwe vrieshuis de opslagcapaciteit voor Agristo Tilburg significant stijgen. 

24.000 m² sandwichpanelen

Voor de realisatie van de hoogbouw rekent onze klant Agristo opnieuw op de expertise van Isocab Construct. De 48 meter hoge constructie zal bekleed worden met 24.000 m² sandwichpanelen. Daarnaast staat Isocab Construct in voor het leveren en plaatsen van de vloerisolatie, de dakdichting en de diepvriesdraai- en schuifdeuren. Als laatste zal Isocab Construct ongeveer 600 m² brandwanden leveren en plaatsen in het nieuwe expeditie gebouw. 

 

Na onze eerdere samenwerkingen voor de bouw van de twee hoogbouwdiepvriesmagazijnen voor de vestiging in Wielsbeke en het hoogbouwdiepvriesmagazijn op de site van Nazareth, zijn we erg trots dat Agristo opnieuw haar vertrouwen stelt in Isocab Construct om deze uitbreiding te realiseren. 

 

Constructiefoto's (datum: 18/05/2022)

Onze klanten