Artikel in 'Made in West-Vlaanderen'

23.05.2022

Jacques Castelein (Isocab Construct) geeft de fakkel door aan de volgende generatie

INGELMUNSTER - Rasondernemer Jacques Castelein (59) heeft in alle stilte de fakkel van het familiebedrijf Isocab Construct doorgegeven aan zijn twee zonen Pierre en Mathieu. Zij ware allebei al enkele jaren actief in de zaak. De 'youngsters' vliegen er meteen stevig in met een uitbreidingsinvestering bij het Franse filiaal in Steenvoorde en met een overname in Moeskroen. 

 

Jacques Castelein (59) zegt dat hij niet eeuwig wil blijven zitten. "Dat heb ik destijds ook zo geleerd van mijn vader", aldus Jacques Castelein. "Ik was nog jong toen hij me ook grote verantwoordelijkheden gaf. Zo wilde ik het ook doen met mijn eigen zonen. Zij hebben nu samen honderd procent van het familiebedrijf in handen. Zelf zie ik me nu meer in de rol van adviseur en als voorzitter van de raad van bestuur"

Isocab Construct is gespecialiseerd in het monteren van zogenaamde sandwichpanelen, hoofdzakelijk voor de voedingssector en binnen die sector vooral voor de diepvriesindustrie. "Toen Isocab in 2012, na een overstap via het Duitse moederbedrijf Thyssen, terecht kwamen in handen van het Ierse Kingspan, vroegen de Ieren ons om de montage afdeling voor ons rekening te nemen, en zo is ook gebeurd", aldus Jacques Castelein. "Het heeft ons geen windeieren gelegd want sinds tien jaar groeien we onafgebroken."

Isocab Construct is geconsolideerd goed voor een omzet van circa 55 miljoen euro (35 miljoen in België) en stelt dagelijks en over alle filialen heen om en bij de 200 monteurs te werk. Het familiebedrijf in de derde generatie heeft een reputatie om u tegen te zeggen, zoals ook blijkt uit de uitgebreide referentielijst in binnen- en buitenland (met sinds 2018 ook een eigen filiaal Frankrijk).

 

Broers met ambitie

De zonen van Jacques Castelein, die samen met zus Laurence (die niet in het aandeelhouderschap stapte maar wel operationeel actief is en blijft ) de derde generatie vertegenwoordigen, gaan er ambitieus tegenaan.

Aan de rand van Steenvoorde - in de nieuwe zone industrielle Les Géants - wordt een nieuwe eigen zetel neergezet, goed voor 600 vierkante meter burelen en 1.000 vierkante meter opslagruimte. In totaal heeft Isocab Construction France er de beschikking over 6.000 vierkante meter. "We zijn dus opgewassen tegen de groei,  aangezien we ervan overtuigd zijn dat nodig zal zijn",  volgens zoon Pierre. "We zijn druk bezig met het aanvaarden van bijkomende mensen. We zoeken een tiental extra krachten (tekenaars, werfleiders, monteurs)." 

In Moeskroen hebben de broers Castelein ook de concullega Hosa van eigenaar Christian Vanderroost en diens stille venoot Bart Saelen overgenomen. Vanderroost blijft  operationeel aan boord en zal deel uitmaken van de directie. "Waar wij eerder focussen op grote industriële projecten is Hosa eerder actief in de kmo-markt", aldus Pierre Castelein. "Ook geografische zijn we erg complementair met een grotendeels andere klantenportefeuille. Iedereen weet hoe moeilijk het is om nieuwe medewerkers te vinden.  Hosa heeft een geolied team met jarenlange ervaring in onze sector. Dat is een bijkomend voordeel en misschien wel de grootste reden van deze deal."

 

Bron : https://www.made-in.be/west-vlaanderen/jacques-castelein-isocab-construct-geeft-de-fakkel-door-aan-de-volgende-generatie/

familie Castelein (Mathieu, Jacques, Laurence en Pierre)

Onze klanten