75.000 m² sandwichpanelen voor Newcold, Rennes

20.01.2020

 

In opdracht van Newcold bouwt B-Built BV een hoog-technologische coldstore complex. Het design en de bouw van de isolerende water-, wind- en dampdichte schil, alsook voor alle deuren, poorten en conveyorsassen, werden door B-Built BV aan Isocab Construct toevertrouwd.

NewCold is marktleider in het ontwikkelen en beheren van sterk geautomatiseerde coldstores. Met oog voor de energiezuinigheid van alle processen, willen ze zich onderscheiden van conventionele koelopslagbedrijven. 

Bouwbedrijf B-Built, met Bergen op Zoom als uitvalsbasis , realiseert hoofdzakelijk logistieke utiliteitsbouw in Europa. Ze hebben een uitstekende kennis en veel ervaring bij het bouwen van grootschalige koel- vrieshuizen. Met referenties als Agro en NewCold zijn ze een belangrijke speler op deze markt.

Isocab Construct is trots om in opdracht van B-Built aan dit project te kunnen meewerken. Door onze eigen expertise te koppelen aan de know-how van B-Built BV, kunnen we voor Newcold een oplossing op maat afleveren. 

De gezamenlijke ervaring van Isocab Construct en B-Built bij het bouwen van industriële hoogbouw projecten is van essentieel belang in het uitwerken van dit project.

Pierre Castelein, General Manager Isocab Construct

Door de bouw van deze nieuwe site in Montauban de Bretagne, nabij Rennes, zal NewCold over één van de grootste faciliteiten in Frankrijk beschikken voor koelopslag. De site zal een opslagcapaciteit hebben van meer dan 700.000 m³.

Het project omvat 3 hoogbouwmagazijnen, telkens 37 meter hoog, en telt in totaal 169 diepvriespoorten. Hiervoor leveren en plaatsen we 75.000 m² geïsoleerde sandwichpanelen. Daarnaast zullen we ook de vloerisolatie realiseren met een volume van 5.000 m³. 

Beeld van NewCold, Rennes

Onze klanten